1. 4 BIJI TELUR (GRED A) *KALAU GRED B 5 BIJI
2. 170 GRAM GULA HALUS
3. 1 SUDU KECIL OVALETTE
4. 1 SUDU KECIL ESSEN VANILLA
5. 100 GRAM TEPUNG (SUE GUNA TPG SUPER FINE) *TPG GANDUM/TPG KEK PUN LE..
6. 40 GRAM KOKO
7. 1 KECIL BAKING POWDER
8. 70 GRAM MINYAK (SUE GUNA MINYAK JAGUNG) * MINYAK MASAK BIASA PUN LE
KEK SPAN COKLAT |
KEK SPAN COKLAT SLICE |
Huuhuu nie oven baru... sebab nak cuba oven baru la sue try buat kek span coklat yang resepinya da lama ade kat dalm buku resepi... tapi alahamdulilah menjadi... |
Pukul telur + gula + essen vanilla + ovallet sehingga kembang |
Setelah telur + gula + essen vanilla + ovallet dipukul sehingga kembang |
Ayak tepung + baking powder + koko |
Hasil ayakan tepung+baking powder+koko |
Masukkan bahan ayakan ke dalam bahan yang telah dipukul tadi |
Mix kan sehingga sebati |
Masukkan minyak + Mix kan sekejap supaya sebati |
Alaskan loyang kalau x sapu minyak sikit kat loyang |
Masukkan dalam loyang |
Bakar pada suhu antara 150-170 darjah C bakar lebih krang 45-50 minit... |
tarararra kek da siap |
DAPATKAN PRODUK NONA ROGUY DENGAN HARGA PROMOSI..
☆SET BERSALIN NONA ROGUY RM265
☆PHYTONATAL BESAR 180TABLETS RM160
☆PHYTONATAL KECIL 90TABLETS RM90
*INCLUDING POSTAGE..
UNTUK PERTANYAAN SILA TELEGRAM&WHATAPPS&CALL 0193563306
No comments:
Post a Comment